Kisah rakyat

Aku brkawen dgn duda dan Kami trpksa tinggl rumah mertua. Tp rasa mnyesal sgt bila nk pindah keluar.

Assalamualaikum dan hai. Aku Syifa. Sudah berkahwin dan belum dapat rezeki anak lagi. Sebelum aku nak cerita terlebih dulu aku ucapkan selamat menyambut ramadhan. Cerita ini hanya sekadar perkongsian bersama sahaja. Tiada niat untuk melukakan mana mana pihak. Aku kahwin umur pertengahan 30 an. Masa tu dah 10 tahun lebih kerja. Kahwin lewat kata orang…

Kisah rakyat

Tiba2 mak ciom aku nangis2. Mlm tu mak pergi. Sjak tu mak ayah buat dosa tanpa malu dpn kami adik beradik.

Kakak Buntu, Patut Ke Cerrai? Assalamualaikum dan salam sejahtera readers. Aku Nur dan baru 18 tahun. Mungkin ada yang anggap aku terlalu muda nak buat confession. Aku nak luah je dan kalau ada komen komen positive/negative, aku okay je. Aku belum kahwin lagi, ni kisah parents aku. Sedikit info pasal aku. Aku sulung dan ada…

Kisah rakyat

Hanya 8 bln, aku pulangkan blk suami pd mertua. Aku kegugguran, mertua hnya trtawa. Cukuplah aku lihat suami tersiksa.

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua. Terima kasih kepada pembaca yang memberi sokongan dan galakan untuk diri ini terus hidup dengan bahagia. Ada yang mempersoalkan mengapa saya tidak berterus terang? Memberitahu dan war war kan yang saya mempunyai segalanya? Maaf para pembaca, itu bukan diri saya. Untuk part 1, klik link di bawah. Jatuhnya talak…

Kisah rakyat

Aku nekad jumpa famili mertua uruskn pmbahgian harta lps suami mninggal. Meraung aku dgr jwpn mereka.

Nama aku Milah (bukan nama sebenar) berumur 32 tahun. Suami aku telah meninggalkan aku pada penghujung November tahun 2019 bersama dengan dua orang puteri. Sorang berusia 7 tahun dan yang kecil berusia 4 tahun. Aku ingin berkongsi kisah ini kerana bagi aku ia sangat istimewa untuk pengajaran diri aku dan kita semua. Di akhir-akhir ini…

Kisah rakyat

Berkawin tanpa reIa. Tk prnah tidor brsama, tp hri tu sekali je suami paksa, terus lekat ank kembar. Serba salah aku dibuatnya.

Aku adalah seorang isteri, berusia 31 tahun dan berkahwin 14 July tahun lepas atas dasar paksaan keluarga. Sekarang aku mempunyai dua orang putera kembar yang aku lahirkan bulan Jun yang lalu secara pembedahan. Sbelum aku lanjutkan cerita, aku perkenalkan suamiku dengan nama Man. Dia merupakan bekas teman lelaki semenjak kami dibangku sekolah menengah lagi. Kami…

Kisah rakyat

Mak mertua dulu prampas suami org. Skrg dah taubat. Tp peIik ada sorang lelaki Pakistan di rumah mertua.

Aku Ana, sudah tentu bukan nama sebenar. Telah berkahwin hampir 20 tahun. Aku ada 4 anak yang meningkat dewasa. Aku nk berkongsi cerita berkenaan mak mentua aku (mil). Mil mempunyai double life yang sangat kontra di antara satu dengan lain. Kisah ini bukan kisah tipikal bergaduh berseteru dengan mil. Ini cerita lain. Mil aku orang…

Kisah rakyat

Nasib ank pnagih. Ayh selamba isap dpn aku dan adik2. Ajak pula kwn buat pr0jek. Mak haIau, rahsia dr jiran trbongkar.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama aku Nani. Usia aku 25 tahun dan baru habis belajar di sebuah Universiti Awam. Aku bekerja sebagai seorang guru di sebuah sekolah swasta. Disebabkan sekarang masih lagi PDPR, maka aku banyak habiskan masa di rumah bersama ibu dan ayah. Apa yang aku nak ceritakan mungkin tidak menarik tapi ingin aku…

Kisah rakyat

MIL datin, tp dua alam. Diam2 bela awanng hitam, org pkistan. Kawen lari kat Thai. Tp pura2 baik dpn kami .

Double Life Ibu Mentua. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku Ana, sudah tentu bukan nama sebenar. Telah berkahwin hampir 20 tahun. Aku ada 4 anak yang meningkat dewasa. Aku nk berkongsi cerita berkenaan mak mentua aku (mil). Mil mempunyai double life yang sangat kontra di antara satu dengan lain. Kisah ini bukan kisah tipikal bergduh berseteru…

Kisah rakyat

Bukan menantu pilihan.Haritu kwan ayah cuba2 ibu mungkin sbb ayah mufflis. Ayah tau, tp peIik reaksinya.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku ceritakan supaya pembaca dapat mengambil iktibar dan tujuan lain semoga mak cik dan keluarga opah aku dapat membaca untuk menggerakkan sel sel otak mereka supaya dapat berfikir dengan baik. Kisahnya ibu aku bukanlah menantu pilihan. Opah selalu sebut ibu anak orang miskin tak layak jadi menantu opah. Lagi pula ibu…