Kisah rakyat

Tk sangka Berdrah pipi dia lps aku cmpak kasut tumit tinggi.Satu kelas diam. Masa rehat, aku trgamam dgr cerita Aziz.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai pembaca yang dikasihi dan disayangi semua. Saya Cikgu Kay, guru di sebuah sekolah pedalaman di kampung dotdotdot (rahsia). Sebenarnya sebelum ini saya mengajar di kawasan bandar, tapi baru sahaja di pindahkan ke sekolah ini. Di sekolah ini, 90% pelajar adalah anak orang susah yang ibu bapa mereka adalah kategori B40.…

Kisah rakyat

Kawan baik suami aku senyum tanda puass,aku dah mngandung tapi hairan muka suami aku mcm tak ceria.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Salam semua. Nama aku Nani (seharusnya bukan nama sebenar). Sejujurnya, kisah hidup aku ni mungkin kisah biasa yang ada kat page alam perkahwinan yang ada kat muka bumi Malaysia. Cumanya aku harap post aku ni mampu membuang segala-gala kenangan…

Kisah rakyat

Sediih rasanya bila ayah paksa brkawen dengn Zam. Dia mintak “hak” dia mlm tu, aku trpaksa bg walaupun tnpa rela.

Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Saya adalah seorang isteri, berusia 31 tahun dan berkahwin 14 july tahun lepas atas dasar paksaan keluarga. Sekarang saya mempunyai dua orang putera kembar yang ku lahirkan june yang lalu secara pembedahan. Sebelum saya lanjutkan cerita, saya perkenalkan suamiku…

Kisah rakyat

Aku istiqarah, majlis tetap diteruskan wlaupun bakal istri p0sitif hiv. Tp aku trkejut tgk result post m0rtem lps dia mninggal.

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Bila baca confession, banyak pulak cerita yang menunjukkan kesampahan lelaki. Suami curanng dengan jiran, suami pukol isteri, suami tak straight, sesak jiwa aku. Jadi, rasa…

Kisah rakyat

Suami duda anak sorg, kami PJJ. Pelik suami tiba2 hilang, aku cuba vc anaknya,trkejut aku bila dia tunjuk katil berhias tuala angsa.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Perkenalan aku dan suami, Aidil bermula di dating apps sekitar pertengahan 2018. Masa tu aku tengah patah hati putus cinta. Aidil pula duda anak satu yang telah bercerrai setahun lebih. Long story short lepas kenal, kami masing masing memang serius tengah cari pasangan hidup memandangkan masa tu aku…

Kisah rakyat

Suami tiba2 nak pinjam duiit. Boleh tp brsyarat. Aku rayu dia sembang. Hanya 2 mggu dia brubah. Lps 20thn aku nekad.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua pembaca di sini. Aku berusia 40 an, mempunyai 3 orang cahaya mata yang telah menjejak kaki ke universiti. Aku telah berkahwin selama 20 tahun. Iya, 20 tahun, lama bukan. Berkahwin dengan pilihan hati, walaupun tidak disukai ibu pada awalnya. Aku seorang wanita berkerjaya, bergaji agak lumayan…

Kisah rakyat

PeIik dpt kak ipar asyik terperap dlm bilik xkeluar2 walaupun dah hampir 2 thn brkawin.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku ini. Jadikan ini sebagai panduan. Kakak ipar aku ni orang bandar langsung tak pandai bergaul dengan kami orang felda. Aku tak faham betul dgn kakak ipar ni langsung tak pandai bergaul walaupun dah 2 tahun tinggal dengan keluarga kami. Asyik duduk terperap dalam bilik. Baru –…

Kisah rakyat

PeIik Bakar halang aku mkn piI prancang. Kononnya ank tu trofi kesuburan. Tk sangka kantoi pula dgn mak. Mak dh brbulu.

Hai. Sebagai mukadimah, aku tinggal sekali dengan abang aku dan keluarga dia dekat rumah peninggalan aruwah mak kami. Abang aku stay dekat rumah family dari awal dia kahwin walaupun dah beratus kali aruwah mak aku halau dia suruh duduk sendiri dengan keluarga dia. Tapi abang aku ni sejanis hidup dalam comfort zone maka dia pekakkan…

Kisah rakyat

Bini tiba2 m4ki dan tenndangannya hinggap ke bdan aku dr blkg. Brgegas aku dukong anak masuk bilik.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Saya Zairil, berusia 37 tahun, telah berkahwin selama 5 tahun dan di kurniakan seorang anak perempuan berusia 4 tahun..Saya dan isteri (37 tahun) berasal dari Alor Setar, Kedah dan kami menetap di Skudai, Johor. Saya bekerja di sektor penerbangan, manakala istri pula seorg pnuntut ijazah(pnyelidikan) di sebuah…

Kisah rakyat

Brsalin 12tgh mlm, nurse yg jaga aku muka ketat semacam je. Semua tk mau sebilik dgn aku. Lps rawatn dgn ustz, peIik jumpa nurse tu dia kata xkenal aku.

Gambar sekadar hiasan. Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Assalamualaikum…sorry kalau karangan aku ni ada yang tak faham…n pjg berjela..hehehe.. Ni pengalaman aku bersalin anak no.2, 7 tahun lepas n boleh…