Kisah rakyat

Pediih saat peIempang warden hinggap kepiipi, aku trkedu. Aku dibuanng mak ayah dan dihkum wlaupun xsaIah.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Aku sure yang mengikuti page ni ramai yang berilmu dan berpelajaran, dan ramai yang pakar dalam bidang tertentu. Jadi aku betul betul nak pandangan, nasihat dan cadangan dari tuan puan semua. Aku Arif, 29 tahun, asal N.9. Okay, aku nak cerita ringkas, tapi cukup untuk tuan puan paham bagi menjawab…

Kisah rakyat

Famili aku ni jenis mnghambakn prempuan. Tong gas pun Mak aku yg tukar. Lps mak meniggl, ini pulak yg aku kena hadap.

Foti sekadar hiasan – Salam readers. Nama Cik Mimi, umur 29 dan bujang. Alhamdulillah kerjaya semua okay. Berkenaan dengan tajuk confession, aku bukan nak hentam sesiapa. Cuma aku tengok balik diri sendiri kenapa aku tak mampu buat-buat b0doh macam seorang Prof sarankan. Boleh dikatakan aku agak lambat bertemu jodoh dan sekarang ni pon masih bujang…

Kisah rakyat

Suami ada H1V tp aku masih terima. Bila tarmusnye aku buang, suami tiba2 mengamok. Aku mula mnyesal.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Saya baru berkahwin sebelum puasa. Sekarang menetap bersama suami. Saya seorang pendendam dan sukar nak maafkan. Sekali tercalar, ambil masa lama untuk pulih. Sebelum berkahwin, saya tahu sejarah suami saya. Dia ada penyakit H1V tapi bukan salah dia. Dia mngsa keadaan. Lama saya berfikir, saya jumpa kaunselor. Saya pergi kaunseling dengan…

Kisah rakyat

Tk sngka hnya brmula dari keje di kdai mkn, Kak N melekat dgn suami org. Akhirnya dia kluar rumah, ank suami ditinggalkan.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Terima kasih sudi siarkan penulisan ini. Nama saya Miza. Kisah yang saya kongsikan ini bukan untuk membuka aib, tapi saya harap dapat memberi iktibar buat kita semua. Begini ceritanya, saya berpindah ke sebuah kawasan perumahan 8 tahun yang lalu. Kawasan kejiranan ini, pada pandangan saya sangat tenang dan…

Kisah rakyat

Dah r0sak, tak perlu brlagak sucii. Zaidi ketawa siniis. Sampai depan htel, dia keluar. Aku nekad.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan salam perkenalan pembaca setia semau. Nama ku Sahara, berumur pertengahan 20-an. Seorang isteri dan masih berusaha untuk menjadi seorang ibu. Usia perkahwinan baru menjangkau 1 tahun. Confession ku ini hanyalah mahu berkongsi kisah hidupku. Aku hanya lulusan diploma saja di Universiti tempatan yang terletak di Utara Malaysia. Suami ku pula,…

Kisah rakyat

Dlm bilik suami, adik ipar selamber masuk brkemban. Bila suami pilih tinggal umah mertua, aku terasa.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua, terima kasih kepada admin andainya confession ini disiarkan. Mungkin apa yang akan aku tulis akan membuat anda berfikir bahawa aku mental. Ya, mungkin aku sedikit mental. Bukan giila, cuma emosi kurang stabil dan menjadi beban kepada orang lain. Baru baru ini aku melihat perkongsian seorang sahabat di mukabuku mengenai nasihat…

Kisah rakyat

Aku suruh mertua dtg ambil semula ank mereka. Igtkan lps peluang ke 2, mertua insaf tp rupanya tak.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum wbt semua. Terima kasih admin kerana sudi siarkan confession saya. Semoga cerita ini dapat dijadikan pengajaran buat wanita wanita diluar sana. Maaf jika cerita ini panjang. Sedikit pengenalan diri, namaku ‘Bunga Kertas’ (bukan nama sebenar). Seorang isteri, anak, menantu dan mummy kepada 3 orang cahaya mata. Juga bekerja dalam bidang professional.…