Kisah rakyat

Adik ipar nak bers̸alin kat sw̸asta. Meren̸get tiap hari mintak suami aku spo̸nsor. Bila tiba hari bers̸alin, panggilan dengan tang̸isan suami terima.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hi, min. Lately banyak min share cerita pasal mertua dan aku rasa terpanggil nak luah jugak. Suami aku anak ke-2 dari 7 beradik, tapi sulungnya kaklong. So apa tanggungjawab family semua jatuh ke suami as anak lelaki sulung. FIL dah meningal. Rumah MIL ada adik ipar aku, lelaki. Isteri dan anak…

Kisah rakyat

Freel̸ance, 800 untuk ser̸vis. Tengah kupas oren, ternampak res̸it suami. Suami ci̸om kak̸i aku tp aku balas dgn sep̸ak teraja̸nng.

Suami, Please Jangan Curanng Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai. Saya isteri dan surirumah yang sedang mengandung anak ke 3. Family saya sempurna. Anak anak bijak, suami yang sedang berjaya, ada syarikat sendiri dari takda apa apa. Dah 7 tahun saya kenal suami, 5 tahun berkahwin. Suami seorang yang sangat baik. Nafkah batin zahir memang terjaga.…

Kisah rakyat

“Ingat ye, kalau kita h0do̸h, kita kena usaha 3 kali gan̸da dr prempuan can̸tik”. Orang can̸tik tak buat ape2 pun lelaki bagi ha̸diah macam2.

Tajuk confession aku ni adalah ayat dari guru kimia aku masa Form 5. Waktu tu student lelaki kena keluar makmal, tolong angkat meja ke apa entah masa tu. Jadi, kami student perempuan saja ada dalam makmal. Cikgu aku cakap, ‘anak-anak, ingat ye bila kita kurang cantik, kita kena usaha 3 kali ganda dari perempuan yang…

Kisah rakyat

Aku dktor brumur 30an. Yg pel̸iknya bila cari jod̸oh ramai lelaki yang mintak put̸us bila tau aku dktor. Aku tak kisah kalau ga̸ji bakal suami renda̸h dari aku tp ini yg pe̸nting.

Salam.. Nama sis miss K. Sis berumur 30an dan merupakan seorang doktor dan masih single. Sis seperti biasa merupakan stok2 yang tipikal makcik pakcik kampung gelarkan andartu tapi sis sedikit pun tidak kisah dengan status itu tapi tidak bagi orang sekeliling. Sis pelik kerana terlalu ramai mata-mata yang memandang sis dengan pandangan kasihan. Kalau balik…

Kisah rakyat

Mertua, pelako̸n terheba̸t. Depan kami, dah macam naza̸k nak m4t̸i esok. Padahal kat belakang, kami tahu ape dia b̸uat.

Mentua Pelakon Terhebat. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Zizi (bukan nama sebenar). Saya baru kawin 2 tahun lebih tapi belum dikurniakan zuriat. Tinggal sebumbung bersama keluarga mertua, ipar duai dan rumah berdekatan dengan pakcik makcik suami (rumah kampung) Kali pertama saya melangkah masuk ke rumah mertua. Saya melihat tiada yang menghormat mertua seperti ibu…

Kisah rakyat

Lepas aku terima p0lig̸ami, suami pulak yg mer0y̸an. Ana̸k2 terkejot. Ibu mertua pulak cana̸ng sekamp̸ung. Suami mula cem̸buru.

Suamiku Mer0yan Selepas P0ligami Hi, Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Actually saya tak pandai nak karang ayat. So memang saya straight forward je la ye. Nak mintak pendapat dan nasihat, adakah saya atau suami perlu berubah dalam masalah kami ini. Saya membesar dengan ibu tunggal. So memang dari kecil saya pandai mencari duit sendiri. Kerja…

Kisah rakyat

Peli̸k Kak Ja beria ambik gam̸bar aku bila berdiri. Lepas dr tu, bad̸an aku keluar ul̸at gong̸gok. Tak sa̸ngka sebab dia nmpak baik bertudu̸ng la̸buh.

Assalamualaikum warga pembaca yang budiman. Aku adalah mngsa sihiir sejak 2016 dan masih belum sembuh sepenuhnya. Aku harap warga pembaca dapat kongsikan sedikit kata semangat, nasihat atau jika ada pusat rawatan yang boleh kongsikan di ruangan komen. Ceritanya bermula waktu aku tengah buat postgraduate di salah satu universiti tempatan. Aku ada berkawan dengan seorang lelaki,…

Kisah rakyat

Tak se̸dap hati bila sta̸ff brpurd̸ah tengok aku dari belakang. Semua macam tak su̸ka aku. Satu hari rahsia staf̸f berpurd̸ah tu trbo̸ngkar.

Assalamualaikum WBT. Tahun 2021 aku ditutupi dengan fittnah terbesar yang jadi dalam sejarah hidup aku. Aku nak gelak jugak sebenarnya. Allahu…. fittnah disebarkan oleh manusia yang paling bertutup litup dalam office aku, yang berpurdah dan berjubah. Untuk pengenalan, nama aku Mak Lampir, bukan nama sebenar. Awak, demi Allah… saya takkan pernah maafkan awak sampai kiamat…

Kisah rakyat

Suami anak orang ka̸ya tapi peli̸k tak pandai membaca, aku trpaksa pukol suami paksa dia bela̸jar. Nafkah pun kadang tak tert̸unai.

Assalamualaikum… Nama saya N. Saya umur 20an. Saya ada suami umur 30an. Kami baru setahun lebih kahwin. Suami saya buta huruf, tak tahu menulis dan tak tahu baca quran. Selawat, zikir, azan, iqamat waima alif ba ta pun suami saya tak tahu. Sebelum kahwin dia jujur dengan saya dia buta huruf, tapi pasal agama tu…

Kisah rakyat

Lepas buat pro̸jek, aku sgt menyes̸al. Terus ma̸ndi dalam tan̸das dan tidor dalam ma̸sjid. Pagi tu aku terkeju̸t dikerum̸uni org2 mcm ni.

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Detik akhir. Hai kawan. Haha, aku pun tak tau siapa kawan aku. Semua blah dah. Aku anggap tempat konfesi ni lah sahabat, selain sejadah aku. Tasbih aku. Nak borak dengan orang sebelah dah n4zak. Sebelah lagi…