Kisah rakyat

Aku mintak cerrai, muka aku diludah. Aku di gertak lps nak sebarkan aib suami. Leher dicekik, suami duduk kat atas aku. Anak2 jadi saksi.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai semua, saya Bunga Tanjung (nama samaran) terpanggil untuk meluahkan rasa yang terpendam sekian lama. Tiada lain, hanya inginkan pendapat rakan dengan jujur dan ikhlas sebelum saya mengambil tindakan selanjutnya. Biasalah, hati ni Allah yang pegang dan sentiasa berubah ubah dan kerana itulah saya hanya diam di takuk kesedihan yang tiada…

Kisah rakyat

Senyap2 aku rancang. Barang dlm rumah aku angkut keluar. Kipas aku biar on. Suami terkjut rumah kosong. Sepatah je aku jawab.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bukan semua wanita tabah bergelar janda. Tapi, bila kau hidup dalam t0xic marriage, it is either kau redha dengan sedapkan hati ‘ini takdir aku’ atau kau keluar dari marriage kau untuk kebaikan kau sendiri. I was in that situation years ago and I know I should do something for me. Perkahwinan…

Kisah rakyat

Hairan tngok ibu kerap beli tisu banyak2. Tiap kali mandi, pasti ibu mintak hulurkan tisu. Rupanya ibu ada sorokkan ssuatu selama ni.

Assalamualaikum. Aku merupakan anak sulung daripada 3 orang adik beradik. Aku seorang saja perempuan, adik-adik semua lelaki. Umur aku 17 tahun dan akan menduduki peperiksan penting tahun ini. Aku ingin menceritakan tentang kesedihanku sejak tahun lepas. Ramadhan tahun lalu, ibuku meniggal dunia akibat knser pyudara. Semasa hidupnya, ibuku seorang wanita yang hebat. Setiap subuh selepas…

Kisah rakyat

“Ayah, adik rindu”. Hairan, malam tu mak bersungguh2 memohon maaf dengan ayah. Rupanya mak dah dpt rasa.

Assalamualaikum semua. Nama aku Ita. Umur aku dalam lingkungan 27 tahun. Dan alhamdullilah aku juga sudah berkahwin dengan pilihan aku sendiri. Apa yang aku nak ceritakan ni mungkin luahan hati aku kepada ayah yang aku sayangi. Sebelum terlupa, aku adalah anak bongsu dari 3 orang adik beradik, aku juga punyai abang dan kakak. Jarak antara…

Kisah rakyat

Rahsia aruwah suami terbongkar. Terbaca luahan anak, aku terus mnjerit namanya. Macam orang giler aku berlari mncari anak.

Salam min. Tolong hide fb kawan saya yer. Mungkin cerita yang share agak panjang. Tapi saya menggunakan entry ini untuk meluahkan apa yang terbuku dalam hidup saya. Maaafkan saya terlebih dahulu. Saya diuji dengan kemtian suami. Saya ada 2 orang anak yang berumur 7 dan 1 tahun. Saya tak dapat terime kem4tian suami saya sebab…

Kisah rakyat

“Aku di yatimpiatukan semasa parents masih hidup. Sesen harta pun aku tak nak berikan kalau m4ti kelak”.

Assalamualaikum WBT Admin dan rakan netizen sekalian. Nama aku Firaz. Aku terpanggil untuk mengarang disini kerana terbaca kisah viral sekarang ini mengenai pecah belah keluarga kerana harta si abang yang telah meninggal dunia. Sebenarnya ada hikmah mengenai isu ini, dan kita perlu berwaspada dan membuat wasiat dari awal walaupun baru berkahwin. Dan ini menyebabkan aku…

Kisah rakyat

“Kau Lina eh. Puas jadi prampas” Tiba2 isteri kena prank. Air matanya jatuh, sejak tu dia terus berubah. Tak sangka lama PJJ, ini jadinya.

Tapi sekarang makin kemaruk buat and yes, benda tu menghiburkan. Tapi bila prank yang dibuat tu melibatkan hal rumah tangga, MasyaAllah rasa terganggu sangat jiwa ni. Korang perasan tak dekat tiktok terutamanya, ada beberapa surprise planner yang mulakan benda ni sejak awak tahun lepas. Client nak bagi hadiah tapi surprise sekali konon seller tu as…

Kisah rakyat

Sejak masuk U, tak pernah balik kampung. Bila Mak ayah cal, tak pernah jwab. Terdengar doa ayah, rasa berdosa sangt. Air mata mengalir.

Setiap tahun, pasti akan ada yang tidak sabar menunggu ketibaan bulan Ramadhan. Menjalani ibadah puasa merupakan suatu tuntutan yang wajib dilakukan. Namun, sehingga kini masih ada lagi yang belum mengerti pengertian di bulan Ramadhan penuh berkah itu. Aku antara darinya. Pengalaman lampau membuatkan aku berubah, Allah SWT telah membuka pintu hati ini. Dan, aku telah…

Kisah rakyat

Jatuh ha̸ti dengan rakan sekerja, mak ayah senyap2 datang ofis. Malam tu aku meny̸esal kerana terlepas peluang.

Aku Farah dan First Love aku namanya Farhan. Tahun ini kami berdua sama sama 37 tahun dan pengenalan aku dan Farhan bermula selepas habis SPM sewaktu kami berumur 17 tahun. Aku dan Farhan sama sama bekerja sebagai sales assistant di kedai kasut sukan. Staff disitu cuma 5 orang termasuk supervisor kami. Kami berempat yang lain…

Kisah rakyat

Sero̸nok suami bila aku nak jumpa skndalnya, dia ingat aku nak ‘ko̸ngsi’. Aku bagi kata dua, terus suami lafaz. Lepas sebulan dia gile tal̸ak nak aku balik.

Sedikit perkenalan, saya El. Berkerjaya professional, anak 4 orang dan dah berkahwin lebih 15 tahun. Suami juga berkerjaya professional, total gaji kami berdua alhamdulillah lebih dari cukup dan mampu untuk hidup selesa. Kehidupan saya sentiasa busy. Saya takde helper, semua saya mampu organize sendiri efficiently. Walaupun berkerja, saya mampu sediakan sarapan dan makan malam almost…