Kisah rakyat

Mama aku buat rumah suami spt rumah dorang sndiri. Aku rasa maIu dgn husband. Bila keluar, suami kunci pintu bilik utama. Tebalnya muka aku dgn biras.

Antara Suami dan Parents Aku Rumah suami dirammpas mama. Salam, aku tak tahu pada siapa aku patut luahkan dan tanya pendapat. Tak nak jatuh derhaka pada kedua dua orang ni (suami dan mama aku) Alhamdulillah, sejak nikah suami aku mampu sediakan segalanya untuk aku (seperti yang dia janjikan pada abah aku sebelum berkahwin). Kami pun…

Kisah rakyat

Kakak aku seorg jrurawat. Bila dia shift mlm, abg ipar buat sesi luahan ht smpai ke biilik aku. Tak sangka smua ni blh trjadi kat aku.

Asalamualaikum admin disini saya nak kongsikan kisah saya tapi tolong jgn kecam kerana saya sudah bertaubat dan saya yakin Allah akan mengampunkan umatnya yang benar2 bertaubat. Disini saya nak bercerita tentang kisah hidup saya untuk dijadikan pengajaran kepada semua readers, semoga anda semua mengambil ikhtibar daripada kisah hidup saya. Nama saya linda dan kakak saya…

Kisah rakyat

Suami tak brkeje dan pura2 miskin. Satu hr tu kantoi suami ada simpan 500k. Padahal aku yg tnggung dia. Aku nekad buat ssuatu smoai suami sndiri trkedu.

Assalamualaikum semua. Aku yakin abam pergi untuk menunjukkan kita banyak pengajaran dan asbab. Baik atau buruk nya kedua memberi pengajaran. Apabila kita buat baik, orang sayang. Benar-sebenarnya. Apabila kita pergi tanpa perancangan hakiki, maka kecundang lah orang tersayang kita. Sudahlah hilang saudara/suami kini menghadapi spekulasi dan nista masyarakat. Terlajak perahu boleh undur seundurnya, terlajak kata…

Kisah rakyat

Aku terkjut bila suami tiba2 mintak nikah lg tp aku izinkan, dgn brsyarat. Bila dgr, bakal m4du terus meroyan lps mndgr syarat aku. Mnangis merayu2 kat aku.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam admin, minta hide profile ank sedare kesayangan saya ini. Hehe. Salam semua saya ingin ceritakan masalah rumahtangga saya ini. Saya dah siapkn diri untuk dikec4m daripada kamu semua. Saya berumur 22 tahun dan mempunyai seorang anak perempuan. Saya berkhawin semase umur saya 17 tahun. Dan sekarang perkhawinan saya dah pon…

Kisah rakyat

Suami brgaji kecik, mertua yg dh brumur 70an tiba2 mintak beIikan kreta mew4h 2k sbulan. Sbenarnya aku tak bantah nak buat baik tp bukan cara mcm ni.

Saya Acha. Bakal memasuki usia 40 an beberapa tahun lagi. Kisah saya tentang keputusan saya menerima jodoh yang ditentukan. Sebelum menerima pinangan suami, saya pernah berkenalan dengan beberapa orang lelaki tetapi tidak berakhir dengan perkahwinan. Sehinggalah usia saya hampir mencapai 30 tahun dan saya rasa bersedia untuk berkahwin, saya diperkenalkan dengan suami melalui senior di…

Kisah rakyat

Gigih mak bwk kami tumpang tngok tv kat umah jiran. Tiba2 ayah terjah lalu brtempik smbil diIibasnya mak dgn kayu. Mlm tu, mak intai dr dapur.

H1nanya Si Pelajar Misskin. Terima kasih yang tak terhingga juga aku ucapkan kepada semua pembaca yang sudi komen, berkongsi nasib, mendoakan yang baik baik buat diriku, menasihati, serta tidak jemu membaca dan menanti coretan kisahku ini. Rupanya ramai lagi pelajar di luar sana yang mengalami nasib yang seakan serupa denganku. Aku yakin, kalian semua adalah…

Kisah rakyat

Baru tau aku rupanya ank luar n1kah lps 12 thn kawin dan dah beranak pinak. Yg paling sadis nikah difaraqkan sekelip mata je aku hilang semuanya suami dan anak2.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku Ayla, sudah berkahwin dan mempunyai anak anak. Umur aku awal 30an. Aku pernah buat silap ketika zaman remaja aku. Akibat dari tu aku mempunyai anak luar nikah. Ya aku bukan anak yang baik. Aku sedar. Aku jalani hidup aku seadanya. Aku terima saat aku dibuang dihantar jauh. Bertahun tahun. Aku…

Kisah rakyat

PeIik tgk lantai bilik air basah bila smpai rumah tp istri bgtau kwan tumpang. Terus aku ikut istri rapat2, trkejut bila dia brhenti dpn h0tel.

Salam semua. Terima kasih admin siarkan cerita ini. Aku ada sorang kawan rapat. Namanya Tokan. Umur lingkungan hujung 20an dan berkahwin. Punya sorang anak lelaki. Alkisahnya Tokan ni lelaki yang baik. Solat, puasa tak tinggal. Bukan kaki prempuan dan jauh sekali berjuddi atau minum ar4k. Bukan jugak ustaz. Biasa-biasa je macam kita semua. Satu hari…

Kisah rakyat

Keje kerani je ke wlaupun ade degree. Kalau lah dorang tau. Disbbkan mak, 3 thun aku mnganggur. Bila dah keje kena buang pulak.

Aku Yang Ketinggalan Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Pertamanya izinkan saya perkenalkan diri. Nama Zuq umur 28 tahun tinggal di selatan tanah air. Tahun 2017 saya telah menamatkan degree di salah satu universiti awam terkemuka tanah air. Seperti mana mana fresh graduate, saya juga tak lari dari memasang angan angan bersama kawan kawan zaman belajar…

Kisah rakyat

Joe orang pntai timur. Kami baru nak mkn, akak dia tiba2 sound. Aku hulur sampul, mak dia pulak tempik. Cepat2 aku tarik tangan.

Dunia Kita Berbeza Kenalkan diri aku Suria. Tengah malam tiba tiba terasa nak tulis confessions kat sini. First time tulis jadi maaf kalau ayat berterabur. 2013- Tahun ketigaku di sebuah universiti di Selangor. Perkenalan tak sengaja dengan seorang lelaki daripada pantai timur. Aku namakan dia Joe (bukan nama sebenar). Kami sama kelas untuk subjek elektif…