Kisah rakyat

Aiza ank kacukan adalah kwn baik aku. Cantiik dan awet muda. Tp peIik wlaupun kami brsahabat, rupanya sbgai khidmat terakhir utknya.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Assalamualaikum semua. Aku seorang wanita. Aku terpanggil untuk brkongsi cerita ini stelah trbaca confession AJK Jabatan Net1zen tentang Narciss1st Kental Med1a Sos1al. Seorang media influencer berkongsi rakaman v1deo pengurusan jnazah teman baiknya hingga ke liang l4hat. Aku bersetuju dgn…

Kisah rakyat

Teringat2 kata2 mak di telinga. Along xnak hantar mak masa tu, mnggigil Angah dengar kata2 mak.

Seorang emak yang terlalu rindukan anak2 memberanikan diri menaiki bas dari Mersing semata2 hendak melihat anak2nya. Setibanya di Bustand Larkin. Si emak menelefon anak sulongnya, iaitu Along, Anak lelaki kesayangannya. Emak: “Assalamualaikum Along, mak dah sampai dekat bustand Larkin ni.. Mak ingat nak pergi rumah Along.. boleh tak?” .. Along: “Ah emak ni. Kenapalah tak…

Kisah rakyat

Telah tiba hri ayah kuar pennjara, kami semua dlm ketkutan. Tp xsangka kami trkedu bila tgk keadaan ayah.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Saya tergerak hati untuk share. Terima kasih jika admin siarkan cerita saya ni. Ayah saya seorang pnas baran. Sya dilahirkan dalam keluarga yang sangat t0ksik. Mak saya, baik. Seorang 0KU p0lio. Tapi mak kuat semangat, tak macam 0KU pun. Mak cantik, mak baik hati. Cuma surrounded dgn environment yang ayah bawa…

Kisah rakyat

Kau masaklah byk manapun, kalau kau ada dpn aku, xselera jugak aku.Tindakn istri buat aku pening dan trmenung panjang.

Assalam. Ini pertama kali aku confess perasaan aku kat sini. Sebenarnya, adik-adik aku yang suruh. Kata diorang share lah kat sini, biar ramai yang boleh baca dan ambil pengajaran. Nama aku Hairi. Nama betul ni. Umur aku 33 tahun. Aku kerja PJ, asal Rawang. Kerja aku dalam bidang perbankan. Sekarang bekerja di salah sebuah bank…

Kisah rakyat

Suami dah tua tiba2 nak nikah dgn sipucuk muda. Aku izinkan tp bila tiba turn aku, ngadu sakiit sana sini.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Sepertimana kita semua sedia maklum, alam rumah tangga semestinya tidak lari daripada menerima ujian. Baik di awal perkahwinan mahupun selepas berpuluh tahun mendirikan rumahtangga. Isu suami ingin kahwin dengan wanita muda bukanlah perkara baru yang kita dengar dalam masyarakat…

Kisah rakyat

Kesian mak. Bila ditnya xde sorang pun tau mak kemane. Takda seorang pun ank menoleh bila mak ajak mkn sekali. Pd suapan trakhir, setitik air mata mak jatuh ke pinggan.

Jam 6.30 petang. Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bongsu balik dari sekolah agma. Ayah baru balik dari sawah. Ayah tanya Mak, “Along mana?’ Mak jawab, “ Ada di dapur tolong siapkan makan.” Ayah tanya Mak lagi,” Angah mana?” Mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.” Ayah tanya…

Kisah rakyat

PeIik bila Ustz suruh pusing keliling rumah cari pkok bunga raya dan korek dalam tu, yg hairannya mak tk pernah tanam pun.

Hai salam semua, Meremang bulu r0ma aku tgk Sham time tu. Akak pula tiba2 pengsan slepas Sham lalu melepasi akak kt atas pelamin tu. Suasana memang kecoh time tu. Allah… Tetibe akak pengsan pulak.. Nampak riak Sham tersenyum sinis tgk akak jatuh pengsan di majlis perkahwinan. Xsampai sejam akak kt atas pelamin, sekejap je, seperti…

Kisah rakyat

Aku dh tak tahan lagi,mlm tu trdengar suara laki aku dgn bini baru, trgamam dgn tindakn mereka,akhirnya aku nekad.

Ini kisah aku, Si Wanita yg menyangka hidupnyaa dulu telah habis dan tamat, di sini bermula kisah coretan hidupku. Tanggal dec (tahun ku rahsiakan) aku telah di Nikahi oleh seorg lelaki yg berumur 15 tahun lebih Tua driku, ya Lelaki itu suamiku. Aku cuma seorg gdis kampung yg sgt kampungan, remaja desa yg cuma tahu…

Kisah rakyat

Suami jeIing2 bdak prempuan tu, aku tahu itu jeIingan nfsu, tk lama lps tu tiba2 jiran dtg bgtau sesuatu.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Dengan nama Allah, yg sebaik baik perancang dan penentu dalam kehidupan buat h4mba hambanya. Dilema aku sebagai isteri kepada suami yang tinggi n4fsu sy4hwatnya. Dari awal sebelum pernikahan kami, dia telah mer0sakkan beberapa gadis. Seorang yang panas baran, namun…

Kisah rakyat

Zizi kwn opis suami tiba2 add fren dgn aku dan peIik dia kerap like komen gmbar yg aku tag suami. Bila disiasat, rupanya ini niat xbaik Zizi.

Cubaan Meny0ndol Yang Dipatahkan. Salam para pembaca yang dimuliakan sekalian. Terima kasih kepada admin sekiranya confession ini disiarkan. Aku Julia,Cerita aku ni dah berlalu 10 tahun lepas, masa tu anak baru seorang, sekarang dah 3 orang. Dah besar-besar dah pun semua. Aku triggered baca confession tu sebab aku pernah mengalami situasi yang diceritakan oleh Lily,…