Kisah rakyat

Mertua kuat meng̸ikis. Suami terpaksa serahkan semua g̸aji pada ibu bapa dia. Bila tak bagi disin̸dirnya , abg dan kak ipar pun mintak pada suami.

Assalamualaikum . Izinkan aku perkenalkan diriku. Aku seorang ibu kepada 3 orang anak. Yang paling kecil baru berusia 2 tahun. Aku baru saja join part time study bachelor in international business di salah sebuah ipta. Suami aku hanyalah seorang posmen. Ya. Dia hanya posmen. Dia seorang yang ringan tulang. Bila minta tolong, tak pernah dia…

Kisah rakyat

Tengah lek̸a dengan bini ke 2, ister̸i aku tiba2 cal suruh balik. Aku dah seri̸au, dia dah tahu ke.

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Aku bagitahu awal2, citer ni panjang tapi korang hadapla pasal pengakhiran tu ada pengajaran untuk semua. Aku mulakan dengan sejarah perkahwinan aku. Aku nikah dengan isteri aku ni, aku sebut P la ya senang, masa tu…

Kisah rakyat

Dulu aku gigih bawak suami interv̸iew naik kancil buru̸k tp tak sangka skarang bila dah naik pangkat, ini yang dia bal̸as pada aku.

Assalamualaikum pembaca budiman. Aku Lara Hannah (nama samaran), berumur 37 tahun & bekerja sendiri. Pertama kali menulis di sini, sekadar berkongsi perjalanan hidup yang tidak pernah disangka akanku hadapi, namun kutetap masih mampu tersenyum disebalik ujian ini. Graduated with law degree berbelas tahun yang lalu.cukup manis kenangan yang dilalui sepanjang di sana bersama teman-teman tersayang,…

Kisah rakyat

Dulu aku suka gad̸is sekelas tp dia tolak pina̸ngan aku. Lepas dia diteb̸uk 50 kali baru dia nak terima aku. Last sekali ini yg aku bu̸at pada dia.

Assalamualaikum semua, moga sihat sentiasa hendaknya. Nama aku Harun Ajis dan sudah tentulah bukan nama sebenar, hehe. Apa yang aku ingin ceritakan ini hanyalah pengalaman daripada secebis kisah hidup diriku. Aku harap ada pengajaran dan manfaat yang boleh diambil bersama. Aku menuntut di salah sebuah IPTA top 5 dalam negara. Ketika pengajian aku memasuki tahun…

Kisah rakyat

Aku baca wasap suami dengan ex dia, nak temu̸ntah dan tak sang̸gup nak baca. Air mat̸a mula mele̸leh, cepat2 letak hp dia dan terus ke bilik

Salam kepada semua pembaca, Aku adalah seorang isteri bekerja, dan telah dikurniakan 3 orang anak. Alhamdulillah, tempoh perkahwinan aku dan suami hampir menjangkau 13 tahun. Tidaklah terlalu baru, tapi tidak juga dikira lama. Rumahtangga kami rasanya sama dengan kebanyakan yang lain. Ada hari indah dengan gelak tawa. Ada hari hari sunyi tanpa suara sebab masing…

Kisah rakyat

Tiap2 malam, pel̸ik adik hent̸ak kepal̸e sambil mnangis. Senyap2 mak ayah panggil bo̸moh. Malam tu, aku cari balik 2 s̸en.

Adik Assalamualaikum dan salam sejahtera Hi, harini aku nak share sikit pengalaman handle adik aku yang didampingi sesuatu dan disyaki disantau. Haa bila ingat balik pengalaman 4 tahun lepas, aku akan ingat macam mana peritnya hidup kami sekeluarga. Waktu kejadian, adik aku masih bersekolah rendah. Adik aku ni agak lain dari kami adik beradik. Kami…

Kisah rakyat

Bila tahu jan̸tina ana̸k, habis ipar dan b̸iras semua balik. Peli̸k bila Ibu mertua sengaja bagi aku makan nen̸as. Terk̸edu aku tengok hari2.

Hai nama aku Zaza (panggilan). Umur lewat 20an, sudah berkahwin 3tahun, dikurniakan seorang anak. Apa aku nak cerita macam klise, tapi doakan aku dapat keluar daripada keadaan sekarang. Cerita bermula bila aku mula mengandung, aku tinggal bersama keluarga mertua. Mesti semua malas dah baca sebab “tinggal bersama mertua”. Humm aku tau silap daripada awal nikah…

Kisah rakyat

Ga̸ji aku dengan suami 3rib̸u shaja tinggal di bandar. Rasa tak cukup, makan nasi dengan bilis, tak yakin re̸zeki cukup bila ha̸mil, setelah bayi lahir, tak sang̸ka mcm ni re̸zeki aku.

Saat aku tulis kisah ni, hati aku masih berdebar. Rasa sebak, terharu. 7 tahun perkahwinan aku, aku betul betul nampak dan rasa anak adalah pembawa rezeki bermula dari masa aku melahirkan anak pertama lagi. Selepas berkahwin, aku kerja dengan gaji yang sekadar untuk mencukupi gaji suami sahaja. Jumlah gaji aku dengn suami cuma RM3000 sahaja.…

Kisah rakyat

Sed̸ih bila iste̸ri brduka sebab rindukan lelaki lain. Lepas cerrai, dia beli Ci̸vic baru padahal kerja operat̸or kila̸ng je. Akhirnya terbo̸ngkar jugak.

Assalam semua. Aku ada beberapa masalah yang ingin ditanya. Aku tidak pandai nak menulis. Harap korang faham apa yang aku ceritakan dan minta pandangan semua. Aku adalah seorang suami dan bapa kepada anak anak aku. 3 tahun yang lepas aku telah menjatuhkan talak kepada bekas isteri aku. 10 tahun aku hidup bersama bekas isteriku. Tapi…

Kisah rakyat

Famili suami orang mis̸kin, pakai baju bund̸le 2 rin̸git je, tapi yg pe̸liknya, aku dia be̸likan beg LV. Rupanya selama ni baru aku tau.

Hai, aku Sakinah, aku tak tahulah kisah aku ni akan disiarkan ke tidak. Tapi aku cuba. Lately ni banyak juga orang post pasal pasangan yang kureng menyebabkan ramai juga anak dara takut nak kawin. Aku berumur 30, 4 tahun kawin dan belum ada anak. Tahun ini insyaAllah. Suami aku sebaya aku. Taraf pendidikan tak sama,…