Kisah rakyat

Ketika bapa ke mas̸jid utk mngerjakan so̸lat subu̸h, ibu pula sibuk tempah tiket ke ne̸r4ka. Wlaupun Ibu dah beru̸sia tp masih mngejar nfs̸u. Aku trkedu.

Ibuku Curanng Di Usia 60-an Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku warga kota yang pulang ke desa diberi cuti tanpa gaji untuk mer4wat pnyakit aku. Aku mempunyai seorang adik lelaki bernama Kimi (berusia 19 tahun) dan seorang adik perempuan bernama Shasha (berusia 11 tahun). Orang luar mengagumi keluarga kami yang sentiasa bahagia. Ada yang mengagumi dan…

Kisah rakyat

Bergu̸ling2 aku mna̸ngis kat dala̸m t0il̸et. Melala̸k sperti m4ti laki. Kawan sembur air yas̸in pd aku . Sejauh lebih 500km, dgn moto̸r Izzat dtg.

Memang Jodoh Kita Assalamualaikum dan salam sejahtera Terlebih dahulu aku bagi amaran, penulisan aku ni sedikit panjang. Boleh skip je andai terlalu meleret dan tidak kena dengan minat anda. Ini penulisan pertama aku di IIUM Confession ni. Aku berkahwin ketika usia ku di ambang 30-an dan tentunya mengundang pelbagai pertanyaan di kalangan masyarakat terutama makcik…

Kisah rakyat

Kes̸ian tengok n̸asib akak. Akak aku seorg 0KU, dpt pul̸ak suami kaki son̸glap du̸it dan kerap pu̸kol akak. Kami nekad nak buat ssua̸tu mlm tu.

Salam semua. Untuk entri ni, aku nak cerita tentang ujian rumahtangga kakak aku yang ada 0KU penglihatan. Kakak aku bukan 100% buta. Boleh melihat lagi, boleh menaip lagi, boleh jaga anak lagi. Cuma slow sikit buat tu semua sebab mata blur betul, macam nampak asap gitu. Dia ada penyakit Retina Pigment0sa (boleh try la google…

Kisah rakyat

Kami dah brpu̸luh thun brka̸win tiba2 trjum̸pa surat pel̸ik nama suami n nama bib̸ik. Bila ditanye trduduk sy dgr jwpa̸n suami. Trgam̸ak suami buat mcm ni.

SEORANG pembaca setia ruangan Pengakuan, yg cuma membahasakan diri sebagai Rafidah baru-baru ini telah mengirimkan sepucuk surat & mnceritakan pula kisah pengakuannya, mungkin kerna sudah tidak tahan menyimpan kisahnya itu seorang diri. “Saya berumur awal 50-an & mempunyai tiga orang anak yg telah dewasa. Seorang daripada anak saya menuntut di Amerika Syarikat (AS) & setelah…

Kisah rakyat

Sy rase sun̸yi sbb sua̸mi seorg yg pen̸diam. Sy ajak suami msu̸k bilik awal mlm tu. Tp sy trkejot tak san̸gka pula dia buat mac̸am tu.

Hai semua. Saya dan suami dah berkahwin lebih 10 tahun. Anak-anak pun dah besar.. Tiga orang dah di sekolah rendah.. Dia kerja swasta, saya kerja gomen. Suami ni baik orangnya, rajin buat kerja rumah, urus anak, sidai baju lipat baju. Jenis family man lah, anak-anak pun rapat dengan dia. Even gaji die rendah daripada saya,…

Kisah rakyat

Lps adik kh4ta̸n, aku dan di̸a tidor luar. Aku perasa̸n ada prempu̸an asyik tenu̸ng bwah adik aku tu. Pel̸ik aku.

Bismillah. Alhamdulillah terima kasih admin post cerita saya sebelum ni. Saya baca semua komen. Ada yang kecam dongeng dan rekaan, ada yang minta sambung, ada yang suruh berubat. Saya senyum saja. Hehe. Semua tu ada jawapan sendiri. Dah lama sahabat saya suruh saya tulis cerita saya kat FS tapi saya lebih pilih untuk disini sahaja…

Kisah rakyat

Mmg tak sngka dpt fa̸mili̸ mertua yg pngoto̸r, aku pulak yg jd ku̸Ii bersihkan. Adik bradik suami semua hnya tau tn̸gok je. Aku trteka̸n.

Saya seorang wanita sederhana berasal dari kampung dan berkahwin dengan seorang lelaki bandar. Sebelum berkahwin, saya pernah ke rumah bakal suami untuk berkenalan dengan ahli keluarganya. Alhamdulillah semua berjalan lancar dan tidak lama kemudian kami berkahwin. Ketika datang ke rumah tersebut, saya lihat rumah mereka bersih dan kemas. Selepas beberapa bulan berkahwin, lama kelamaan saya…

Kisah rakyat

Ibu hari2 pu̸kol dgn han̸ger kerna sgt mmbenn̸ci aku. Tp bila aku dah mula brke̸rja dan brgaji besar, xsan̸gka ibu mula be̸rubah.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama aku Ida (bukan nama sebenar), umur aku dah nak masuk 30 tahun. Dah berumah tangga dan dikurniakan 3 orang anak yang comel comel dan suami yang sangat baik. Aku mulakan terus cerita tentang mak aku. Aku anak ke 5 daripada 10 orang adik beradik. Sejak kecil, kena mrah dan pkul…

Kisah rakyat

Ex aku dah jadi jan̸de, aku ca̸dang nak mnikahinya. Ta̸pi bini aku tolak. Aku nekad cari sal̸ah bini dan mula in̸tip gerak geri dia.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Membaca kisah kisah yang ada di dalam ini membuatkan saya pun turut ingin berkongsi cerita. Saya merupakan seorang yang lelaki yang ekstr0vert-suka bersocial, berkerjaya, berpelajaran tinggi-lulusan oversea, telah berkahwin dan dikurniakan dua orang cahaya mata. Baby kedua baru sahaja lahir baru baru ini. Isteri juga sama, mempunyai master dalam bidangnya…

Kisah rakyat

Mak ti̸ba2 nak ma̸suk bi̸lik berehat katanya. Trdet̸ik ht aku ter̸asa nk in̸tai di seba̸lik pintu, namp̸ak mak pegan̸g ssuat̸u. Bila aku seng̸aja berdeh̸em, mak cepat2 barin̸g.

Baca perlahan lahan, semoga dpt pengajaran dari kisah ini. Assalam semua pembaca. Teringin pulak nak kongsi kisah lama. Kisah yang dah berlalu hampir 10 tahun lepas. Masing2 dah ada kehidupan sendiri namun duka tersebut kekal dalam ingatan. Sebelum tu aku perkenalkan dulu adik beradik aku. Kami ada 6 orang adik beradik dan aku nombor 4.…